Sanctum (2011) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een team grottenduikers onderneemt een verraderlijke expeditie naar de meest onbereikbare onderwatergrotten ter wereld....
Sanctum

Sanctum

Thriller Actie Drama
Taal: Engels Jaar: 2011 Duur: 1 u 44 min

Een team grottenduikers onderneemt een verraderlijke expeditie naar de meest onbereikbare onderwatergrotten ter wereld. Frank McGuire heeft de Esa-ala grotten maanden bestudeerd, maar als de uitgang door een tropische storm wordt afgesneden moeten de plannen radicaal worden omgegooid. Zijn team, waar ook zijn 17-jarige zoon in zit, moet zich met beperkte middelen een weg banen door het onderwaterlabyrint, maar het wordt een strijd op leven en dood.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Sanctum aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
filip
Prachtige natuur, goede cast. Ben normaal geen nagelbijter, maar sinds deze film wel! Houdt je aandacht tot de laatste minuut vast, met respect voor de onderzoekers die dit soort werk doen, zodat wij een blik kunnen krijgen op wat de natuur te bieden heeft! Zeker een aanrader!

Reviews

Stefan
Prima film. Meestal als een film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal zit het met de verhaallijn wel goed. Ook bij deze film is dat het geval, hoewel met het oog op drama vast en zeker wat van het echte verhaal is afgeweken. Ondanks dat er overwegend niet Amerikanen in deze film zitten en hij qua toon een beetje begint als een B film wordt er behoorlijk goed geacteerd. Het maakt de film wat realistischer door de hollywood vibe wat weg te nemen.

Goede spanning, mooie beelden. Jammer dat de film niet in 3D te zien is via meJane. Het zou deze film denk ik naar net dat hogere niveau kunnen tillen. Desalniettemin vond ik de film verrassend goed, had er weinig van verwacht. De film weet je echter op een pakkende en realistische wijze een bijzonder verhaal te vertellen.
Danielle
Mooie film, zelf vind ik hem niet echt voorspelbaar, het is een film waar je op een gegeven moment helemaal in opgaat en hij blijft spannend tot aan het eind. Zelf had ik de dingen die gebeurde wel verwacht maar niet op de manier waarop ze gebeurde! Spannende en mooie film die het zeker waard is om te kijken.
Bianca
Leuk om een keertje te zien, maar ik heb betere films gezien.
Anoniem
Vond het erg lang duren voordat de film op gang kwam. Ook kon het mij niet helemaal boeien. Het verhaal is vrij eentonig. Geen enkele wending in het verhaal, gewoon een vader en zoon die een betere band proberen te krijgen. De zoon zet zich eerst af tegen zijn vader en begint langzaam aan respect te krijgen voor zijn vader. Ik heb betere films gezien met dit uitgangspunt. Aangezien de andere reviews erg goed zijn, misschien gewoon niet mijn film.
Sharon
Een indrukwekkende film. De film speelt zich af in een grot waar ze gaan duiken. Dit hield me eerst tegen om de film te bekijken, maar het valt echt mee. Ik vind het een aanrader! Ik heb hem thuis in 3D gekeken, dat maakt het nog mooier!
Michael
Mooie film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat hier om een aantal grotduikers die verrast worden door een tropische storm. Wat kan dit een impact hebben op de persoonlijkheid van de mens. Indrukwekkend en een aanrader.
Rob
Mooie film. Geloofwaardig verhaal. Ideale film voor claustrofobische natuurliefhebbers met weinig klim- en duikervaring, maar het verhaal mag er ook zijn. Zeker de moeite waard om gezien te hebben. Na het bekijken van deze film behoort vermoedelijk een energiezuinige LED lamp met reserve batterijen tot de handbagage, tijdens een eerstvolgend bezoek aan Mexico of Australië.
Arie
Goed verhaal, schitterende beelden, onderhoudend en spannend. Soms wat voorspelbaar, maar dat kon de pret niet drukken. Het waard om te kijken.
Anoniem
Eigenlijk niet mijn soort film maar ik heb er zeker geen spijt van. Spannend, niet teveel toestanden, dat je denkt wat gaan we nu weer voor narigheid krijgen. Gewoon een lekkere spannende film met een einde waar ik dan weer van hou.
Alexander
Prachtig drama van Alister Grierson. In deze Amerikaans-Australische co-productie wordt er een mooi verhaal verteld, zijn de acteerprestaties dik in orde, zijn de decors wondermooi,... De film is spannend, onderhoudend en fascinerend. Mooie rol van Rhys Wakefield. Aanrader !
Inge Maria
Spannende film met mooie beelden, al vond ik m hier en daar wat voorspelbaar.
Pedro
Spannende film met goed verhaal.
Engbert
Mooie film met inhoud. Ik heb het voor de eerste keer uitgeprobeerd met meJane.com. Ik kan niet anders zeggen, het werkt perfect met meJane.com.
Anoniem
Film waarbij je alleen al van de prachtige beelden kan genieten. De film komt wat traag op gang, maar halverwege wordt hij spannender en blijf je ernaar kijken. De vrijwel onbekende cast en regie doen het uitstekend.
Anoniem
Beklemmende, claustrofobische, maar wel erg spannende film. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die dit soort cave-diving als hobby hebben. Wij zijn voorgoed genezen.
Fred
Zeer spannende film. Een echte aanrader. Wij durven niet meer te gaan duiken!
Cornelia
Geweldige film met vele mooie en spannende momenten. Hoe durven mensen zich zo diep onder de grond te begeven. Een film naar waargebeurde verhalen. Goede acteurs en goed camerawerk. Aanbevolen!
remy
Een hele goede film. Deze regiseur snapt tenminste dat een goed verhaal, wat goed gefilmd is, geen raar monster hoeft te krijgen. Echt een aanrader.
Anoniem
Indrukwekkende film over grotduikers, die met gevaar voor eigen leven proberen onderwaterrivieren te onderzoeken. Erg spannend en dramatisch van het begin tot het eind. Avonturenfilm voor de liefhebber.
lisette
Heel veel (ondergrondse) spanning in deze film. Een waargebeurd verhaal. Prachtige onderwater-scenes en heel goed in elkaar gezet. Deze film is zeker de moeite waard om te kijken.
dirk
Deze film is zeker de moeite waard. Een spannende film van het begin tot het eind. Alles speelt zich wel af onder in de grot waardoor het een beetje voorspelbaar wordt. Mooie verfilming van een fraai landschap.
Walco
Deze film is zeer zeker een aanrader. Mooi gefilmd en van het begin tot het eind wordt je meegetrokken in het verhaal. Er zitten ook emotionele/verdrietige stukken in deze film, je zou bijna in tranen uitbarsten. Het einde is niet zoals je verwacht. Kortom deze film zou ik zo nog een keer kijken.
Anoniem
Echt een geweldige film! Doorzetten, vertouwen en uiteindelijk na jaren je vader leren kennen! Ik heb hem samen met mijn zoon gekeken en hem laten weten dat je niet zomaar je kop in t zand moet steken! Ik heb de film zelfs aangeraden tijdens mijn bezoek in Videoland te Leeuwarden.
CHRISTIAN
Dit is een film die van begin tot eind spannend blijft. We hebben ervan genoten. En een film die natuurlijk overkomt, zonder alle special effects. Goed acteerwerk! Een aanrader!
Toin
Mooie en spannende film. Mooie scenes en overtuigend gespeeld. Zeker een aanrader. Je weet dat het allemaal mis gaat, maar je wilt echt weten hoe het mis gaat.
Anoniem
Een erg mooie, maar ook heftige film. De film laat zien waar mensen toe in staat zijn om te overleven!
Rene
Het verhaal was op zich wel aardig, er zaten ook erge mooie opnames in. Ik heb wel eens beter acteer werk gezien, soms is het erg onrealistisch. Naar mate de film vorderde was het slot van de film een beetje voorspelbaar. Jammer.
Michelle
Ik had een hele andere film verwacht. De "emotionele" momenten waren echt vreselijk. Het is mijn type film niet. Ik vind dit niet echt een thiller, maar meer een avonturenfilm. Ieder ander kan er natuurlijk anders over denken, maar ik vond de film zonde van mijn geld.
Anneke
Spannende film, zeker de moeite waard!
jochem
Zo zie je maar, een onderwater film in een grot hoeft niet altijd monsters, haaien of reuzenslangen te bevatten. Deze film blijft boeien en ik heb er met veel plezier naar gekeken. Om nou te zeggen dat het echt een TOP! film is, kan ik ook niet. Maar al met al zeker het kijken waard.
Anoniem
Erg leuke en spannende film, alleen zo jammer dat m'n laptop steeds uitsloeg, ik heb hem dus in 3 keer moeten bekijken met een pauze van minimaal een half uur en een nacht slapen... en zelfs dan nog was ie spannend, dan is een film goed toch??
Marga
Heel veel spanning in deze film. Van begin tot einde.
Prachtige onderwater scenes. Heel goed in elkaar gezet. Deze film moet je echt gezien hebben.
Peter
Echt een van de beste films ooit gezien. Zeer spannend van begin tot eind. 100% een aanrader.
Ilana
Wat een spannende film van begin tot eind! Als je last van claustrofobie hebt: niet kijken... Het is echt adembenemend en een goede cast. Deze film moet je zien als je van spanning houdt.
Anoniem
Wat een goede film! Echt letterlijk adembenemend. Enorm spannend ook.
Anoniem
Hele spannende film. Goed geacteerd en voor de verandering eens geen enge monsters in een grot. De enige 'enge monsters' zijn de mensen zelf die alles doen om zelf te overleven. Origineel.
Onur
Mooie film! Het is een goed en leuk verhaal. De relatie tussen vader en zoon is mooi. Ook is het mooi om te zien wat iedereen doet om te overleven.
Rick
Mooie film met prachtige beelden. Alleen komt deze film het best tot zijn recht in de bioscoop. Het acteerwerk kon op bepaalde momenten ook wel beter.
Het is eigenlijk gewoon de film 'The Descent', maar dan onder water en zonder enge wezens.
Kurt
Een spannende, adembenemende film! De film is origineel van opzet met mooie onderwaterbeelden. De spanning tussen mensen wordt hier mooi vertolkt. Zo ook de emoties tussen vader en zoon.
Louis
o.b.v. diverse (internet) recensies twijfelde ik even, maar het verhaal zit filmtechnisch goed & mooi in elkaar. Spanning voldoende en dit op een plek waar je een tik voor moet hebben zoals de vader deze heeft. Natuurlijk met wat relatie emo, maar dat zijn maar korte scenes, gelukkig meer aandacht voor de struggle for life in een uitzichtloze situatie.
Carien
Bijzondere film in een prachtig decor van fascinerende onderwatergrotten. De natuur is soms adembenemend, maar ook de situaties en de ontrafeling van het verhaal. Niet even goed gespeeld door alle acteurs, sommigen komen wat overdreven over. Maar het gaat dan ook over mensen die de grenzen van zichzelf en de natuur opzoeken en derhalve intens zijn. Boeiende film, Het kijken waard!
Anoniem
Een onwijs mooi en adembenemend verhaal "letterlijk". Deze film is heel realistisch gespeeld. Wat mensen allemaal doen als ze willen overleven. Sanctum krijgt van mij een dikke voldoende. Een echte aanrader dus!
Ron
Heel mooie decors in de film, maar tevens erg spannend. Een situatie waar niemand in verzeild wenst te geraken en die je zelf nu en dan ademnood bezorgt. De relatie vader/zoon was ook mooi om zien te ontplooien.
loading