Splice (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. De twee rebelse wetenschappers, Elsa en Clive, tarten wettelijke en ethische grenzen door 'het leven' te...
Splice

Splice

Thriller Actie Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 1 u 43 min

De twee rebelse wetenschappers, Elsa en Clive, tarten wettelijke en ethische grenzen door 'het leven' te onderwerpen aan een gevaarlijk experiment. Zij willen experimenteren met menselijk en dierlijk DNA en deze verenigen. Dit experiment resulteert in een geheel nieuw organisme, genaamd 'Dren'.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Splice aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Prachtige verfilming van de verbeelding en inspiratie, gebaseerd op gen-manipulatie. Fascinerend tot het einde.

Reviews

Anoniem
Voor mij een 4+ Het zou zomaar ooit eens zo kunnen gaan, tenminste... Ja, moeite waard om zeker te kijken !
Edith
Goede film die ik in een keer heb afgekeken. Goede verhaallijn, goede acteurs, mooie special effects. Inderdaad lijkt het wel wat op species, maar dat doet niks aan de kwaliteit af.
Lex
Voor deze film hebben de makers duidelijk naar de film species gekeken. Hoewel er duidelijke overeenkomsten zijn met deze film is het de makers toch gelukt een eigen film met een goede verhaallijn neer te zetten. Ik kan deze film zeker aanraden aan mensen die van sf houden!
A.T.H.
Spannende en mooie film met menselijke kanten. Wij hebben ademloos gekeken en ik ben van plan deze film nog een keer te gaan zien.
Anoniem
Ik ben nooit echt een fan van Science Fiction, maar deze film is zeker wel een aanrader. Met ook zeker een aantal ranzige elementen. Het wezen begon opeens wel erg seksueel gefrustreerd te worden. Beetje vreemde wending, maar zeker iets wat past in deze SF-flim. Voor iemand die niet echt van SF-films houdt, was deze film dus wel te doen. Een zesje.
Anoniem
Spannend en goed opgebouwd verhaal. Al had ik wel medelijden met het monster :-) Originele wendingen aan het eind, het kijken waard!
Anoniem
Redelijk goed SF-verhaal. Het einde is alleen onnodig verwarrend. Het schepsel is charmant gevaarlijk.
Anoniem
Zeer goede film, echt een aanrader voor sf liefhebbers!
nathalie
Woow deze film is echt eng XD en hoe die alien zo vrouwlijk wordt. Echt goed, eerst dacht ik wat voor film is dit, alleen toen kregen we een gratis film bij Veronica (deze) EN DACHT JA DIE ZIE IK ALLEEN ECHT GOEIE FILM als je van horror houdt
Alexander
"Splice" (Frankrijk/Canada/VSA-2009) is een interessant, door Vicenzo Natali geregisseerd, sciencefictionverhaal. Er wordt goed in geacteerd. Adrien Brody en Sarah Polley doen het voortreffelijk als onderzoekersduo en "het wezen" wordt uitstekend vertolkt door Delphine Chanéac. Bovendien zijn de speciale effecten dik in orde. Dren ziet er schitterend uit en is erg geloofwaardig. Aanrader voor iedere SF liefhebber...
Ruurd
Het begin is een beetje saai. Maar later begint de film toch wat meer actie te krijgen. De film is niet geschikt voor al te jeugdige kijkers.Voor een thriller zit er genoeg spanning in. De acteurs hebben een goede rol neer gezet.
Anoniem
Een goed film. Voorspelbaar, maar niet te min spannend.
Kijken!!
Anoniem
Het mag dan voorspellend zijn, maar als science fiction fan kwam ik bij deze film toch redelijk aan mijn trekken. Acteurs speelde goed. De special effects waren mooi. De film heeft hier en daar inderdaad raakvlakken met Species. Verhaal vond ik echter bij deze film sterker.
EDUARD
Deze science-fiction film ligt in de lijn van de bekende SPECIES-reeks waarvan er al 4 bestaan. De mogelijkheid bestaat dat er van SPLICE nog een vervolg wordt gemaakt. Het einde van de film is voorspelbaar maar toch blijft het spannend. In het verhaal zijn wel enkele vreemde wendingen, maar als je van dit genre houdt, moet je dat er bijnemen.
DAAN
Een indrukwekkend verhaal. Vond sommige scenes behoorlijk vreemd maar tegelijkertijd ook goed.
De film krijgt van mij een 8, omdat ik nog nooit zo'n soort film heb gezien. Vond het dus een goede film.
Anoniem
Aardig verhaal, gaat verder in op wat kan gebeuren in de DNA ontwikkelingen en hoe ver je er mee moet gaan. Helaas een voorspelbaar einde, dus ruimte voor een deel 2 waarschijnlijk. Onderhoudende film
Anoniem
Van begin tot einde keigoed.
Jacklyn
In eerste instantie leek het een leuke film naarmate de film vorderde werd hij erg voorspelbaar, de 2 "paarscenes" riepen bij mij ronduit walging op. Qua special effects was de film een stuk leuker.
Anoniem
Een erg goede film met, ondanks dat het om science fiction gaat, een realistisch plot.
Biotechneuten die rommelen met de natuur...
Daarnaast ook goed uitgewerkte personages / karakters en mooie special effects. Liefhebbers van Aliens moeten beslist gaan kijken. De film heeft absoluut ook een horror gehalte.
Veel kijkplezier.
Anoniem
Beetje vaag verhaal. Een groot deel van de acties van de hoofdrolspelers is totaal ongeloofwaardig. Op zich wel een film die je uit wilt kijken hoewel je de meeste ontwikkelingen van mijlenver aan ziet komen.
Anoniem
Voor dat ik deze film ging bekijken had ik er een heel ander beeld van; Mens creëert wezen en het wezen zet zich af tegen de mensheid. Maar het verhaal blijkt heel anders te zijn. Het gaat eigenlijk gewoon om een gemanipuleerde tienerdochter die zich afzet tegen haar ouders als ze wil paren. Een echte tegenvaller dus. De acteerprestaties zijn slecht, het wezen vond ik nog het beste en de seksscène maakte me een beetje misselijk. :s
David
Gewoon een slechte film, ben deze in de bioscoop gaan bekijken omdat ik dacht dat het een horror ging zijn.. Er komt niets, maar echt niets van horror in de film. Film is zeer saai, niet echt goed geacteerd, is gewoon een verspilling van tijd en geld!
Anoniem
Leuke film, als je van sf houd. Verhaal is vrij standaard, maar de uitwerking is vele malen beter dan de gemiddelde sf film. En in tegenstelling tot wat eerder is geschreven had ik geen last van matig acteerwerk, zijn toch niet de minste acteurs die meedoen.
Anoniem
Goed verhaal(de 1e 20 min) film pretendeert anders te zijn dan andere monster/mutantenfilms. Na een uur zich tergend langzaam voortslepend verhaal komt de verassing....? Het is gewoon een gemiddeld verhaal met de zoveelste genetische manipulatie die bloederig eindigd! Film onderscheid zich alleen van andere films in dit genre door de geweldige fx, daar is overigens het grootste deel van het belachelijk grote budget naar toe gegaan, naar de acteurs heel erg weinig. Het acteurwerk was treurig en clichematig slecht. Kijk en oordeel zelf, maar wees gewaarschuuwd!
loading