Inception (2010) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Dom Cobb is een meesterdief, gespecialiseerd in het 'stelen' van waardevolle geheimen in de droomstaat van een...
Inception

Inception

Actie Thriller
Taal: Engels Jaar: 2010 Duur: 2 u 22 min

Dom Cobb is een meesterdief, gespecialiseerd in het 'stelen' van waardevolle geheimen in de droomstaat van een mens, wanneer de geest het kwetsbaarst is. Cobb is hierdoor een gewilde speler in de verraderlijke nieuwe wereld van bedrijfsspionage, maar dit heeft hem tegelijkertijd ook tot een internationale vluchteling gemaakt, wat hem alles kan kosten wat hij ooit lief had. Nu krijgen Cobb en zijn team van specialisten een nieuwe taak aangeboden. Een 'laatste' taak die ervoor kan zorgen dat Cobb zijn oude leven weer terugkrijgt.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Inception aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Marion
topfilm!

Reviews

Hans
Wow, wat een sterke film! Geweldige effecten, mindbogling scenario maar vooral een prachtige diepere laag wat betreft essentiële zaken in het leven. Prettig dat er nu eens niet of nauwelijks gevloekt wordt, er geen overspel wordt bedreven en er ook geen andere vulgariteiten voorkomen. Veel geweld, dat wel, maar alleen tegen... projecties :-). Echt een aanrader, dus!
Anoniem
Een intense film over een heel interessant idee. De film houdt je de hele tijd op het puntje van je stoel. Je moet wel alert blijven om alles te volgen, omdat het zich in verschillende lagen dromen afspeelt en af en toe lopen die lagen door elkaar heen. Goede cast, goed acteerwerk en geweldige special effects. Ik geef een 8,5.
mario
Bombastisch startende als actiefilm, dan meer de David Lynch toer op, met indrukwekkende beelden die het beklijvende verhaal ondersteunen als noodzakelijke steunberen. Zelden de integratie tussen acteren, actie en effecten zo goed zien brengen. Een aanrader voor mensen die 2 uur aandachtig hersengebruikend filmvoer willen hebben in een fast-food pakket. Ik alvast ben er mentale kilo's van bijgekomen. Meer van dit AUB.
Marije
De film begint leuk en is erg origineel. Maar aan het eind wordt hij echt langdradig. De schietscenes duren erg lang en zijn voorspelbaar. Ik viel erbij in slaap. Plot is erg goed, maar de film was beter tot zijn recht gekomen als hij wat korter was.
jaap
Geniale film waar je nog een keer naar moet kijken om echt alles te begrijpen. Is meesterlijk in elkaar gezet en film en acteerprestaties zijn van buitengewoon hoog niveau. Vond het een goed verhaal en heeft ons een goeie filmavond gegeven.
Anoniem
Super goed voor een avondje actief film kijken. In het begin even onduidelijk, maar als je eenmaal het verhaal begrijpt leef je helemaal mee.
Top Film!
Bridget
Geweldige film. We moesten meteen terugspoelen en dingen nog even nakijken, om zeker te zijn. Tijdens de film echt opletten om het verhaal te blijven volgen. De film verveelt geen moment en ook achteraf blijft hij me bij. Een topper dus!
Lisette
In het begin even de moeite nemen om er in te komen maar daarna vliegt de tijd voorbij! Een van de thema's trouwens in deze wel erg indrukwekkende film. Veel actie, maar door het goede verhaal ook heel goed te verteren als je normaal gesproken niet zo van actie houdt.
Anoniem
DiCaprio is er op vooruit gegaan sinds Titanic!
Weer een sterke film met een goede cast.
Anoniem
Mooie muziek en effects. Verder echt waardeloos bleghhh
Anoniem
Zeker een goede film, waar je je koppie wel een beetje bij moet houden. Door de verschillende lagen in de film, is het soms wat lastig om te onthouden in welke laag van de film de personages zich bevinden. Dit maakt de film daarentegen wel ijzersterk en ook het prachtige acteerwerk draagt hier haar steentje aan bij.
John
Je mag niets missen. Omdat je anders de draad kwijt raakt.
Anoniem
Mooie film
Anoniem
Een goede film vanwege het interessante onderwerp (en acteerwerk Dicaprio). Als je een verslaving hebt, ga je door deze film toch wel afvragen of iemand die verslaving ooit in je hoofd heeft geplant :)
Anoniem
Ijzersterk, maar koppie erbij!
Janno
Sommige films zijn zeldzaam goed. Dit is er een van. Bij Inception moet je wel goed bijblijven wil je de verschillende werelden met elkaar kunnen blijven verbinden, maar het is het kijken waard!
Stefan
Goede film, maar zorg wel dat je de aandacht niet laat verslappen (als dat al lukt) want dan kan je de draad wel eens kwijt raken....
Anoniem
Een film die je voorstellingsvermogen te boven gaat. Veel actie en ongelofelijke special effects slepen je mee in een wervelend verhaal. Leonardo di Caprio op zijn best.
Anoniem
Deze film heeft me van begint tot de laatste seconden weten te boeien. Zelfs Leonardo di Caprio, hoewel ik absoluut geen fan van hem ben.
Het verhaal is goed, begint snel en ook al weet je dat het niet mogelijk is, heb je niet het idee dat het helemaal scifi is. HEERLIJKE FILM!!!! Zeker een aanrader.
Anoniem
Uitstekende film met uitstekend acteerwerk. Alleen gaan kijken wanneer je je volledige aandacht voor de film hebt.
Anoniem
Hallo, super mooie film, prachtig gemaakt.
Je moet wel op blijven letten anders snap je het niet meer.
Is geen film voor ontspannen tv kijken maar echt opletten!!!!
mike
Heel goede film wel blijven kijken anders snap je hem niet meer.
Giuseppe
Ik vond het een boeiende film! Knap om zoiets te bedenken! Maar inderdaad wel je koppie erbij houden anders mis je belangrijke details.
Goede acteurs! Ik kan hem iedereen aanraden die van actie, spanning en een intrigerend verhaal houdt!
Grace
Goede film! Een goed voorbeeld van hoe een intelligent verhaal, goede acteurs en special effects een boeiende film kunnen maken dat geschikt voor een breed publiek. Trouwens ook een leuke leuke mix van acteurs/actrices!
Sonja
Goeie film, je moet er wel echt bij blijven. Ik heb hem 2 x gekeken want was de draad ff kwijt. Deze rol zoals zovelen is Leonardo DiCaprio op het lijf geschreven. SUPER de moeite waard.
Anoniem
Goede film! Zit sterk in elkaar. Vergt wel de nodige aandacht! Wie een deel van de film mist kan zomaar eens niets meer snappen van de hele film. Spannende film waar je in mee wordt gezogen. Goed acteerwerk en verrassende scenes. Echt een aanrader!
Anoniem
Van tevoren was me verteld dat de film ingewikkeld in elkaar zit en dat je je aandacht er goed bij moet houden. Dat heb ik dus vanaf het begin gedaan en da's maar goed ook! Inderdaad een complexe film, maar wel waanzinnig gemaakt met een goed verhaal! Ik heb niet in de gaten gehad dat ie langer duurde dan de gemiddelde film. De film blijft boeien tot het eind zonder voorspelbare afloop.
Anoniem
Prima film!! Van begin tot eind houdt ie je vast en laat je zelfs nadat hij eindigt niet meteen los. Ben normaal gesproken geen fan van Leonardo maar in deze film zet hij een geweldige rol neer. Wel je aandacht erbij houden, want als je ook maar een paar minuten mist, loop je het gevaar de verhaallijn kwijt te raken. Zeker het kijken waard!
Anoniem
Aan de ene kant in het begin onderhoudend, maar aan de andere kant gaat het wel erg ver met de zelfbedachte wereld. Ook de stagiaire gaat wel snel mee met de ideeën en Leonardo laat haar erg snel toe in zijn wereld. Net voldoende.
Peter
Goede film, prima acteerwerk, heel wat knappe effecten. Eén thema is wat vergelijkbaar met 'The Matrix'. Ik heb de film 2 keer bekeken en vond dat zeker de moeite waard.
W.
Leuke film. Beetje a la Matrix, maar dan een geheel ander verhaal. Wel op blijven letten anders mis je belangrijke onderdelen.
Ph
Well acted, that's for sure. I had done a little research on the film before watching and expected a bit more, but got the feeling its one of those films thats loved by people that like films directed by Nolan. Don't, whatever you do, watch it when you are a little tired like I was. I fell asleep for just 10 seconds and lost the story line straight away, not the plot... that's easy to follow. Still, its worth watching.
Anoniem
Goede en pakkende film (tot aan het eind). Je dient op momenten (zoals vele andere ook schrijven) wel je hoofd erbij te houden. De cast is erg goed waardoor de film alleen maar beter wordt. Leonardo speelt zijn rol sterk. Special effects zijn schitterend.
koen
Een leuke film, maar aan het einde wordt de film helaas wat rommelig en je moet je aandacht er wel bij houden
Jack
Een goede film die van minuut 1 je aandacht vangt en tot het einde vasthoudt. Een echte aanrader als je zin hebt in een goede thriller en nog goed wakker bent! Geen makkelijke wegkijker dus. Net klaar met kijken en ik moet zeggen..... ik kan niet wachten om te gaan slapen :) Wil je deze review kunnen begrijpen zul je de film gewoon moeten huren en kijken! Veel plezier
John
Film bekeken met vrouw en dochter, leuk voor op de bank. Wel zorgen dat je goed op blijft letten, want anders raak je de levels van dromen kwijt. Trouwens nooit geweten dat een bestelbus zo langzaam van een brug kan vallen.
Anoniem
Leuke film. Je moet wel echt je aandacht erbij houden. Aan het einde wordt de film helaas wat rommelig. Desondanks zeker de moeite waard. Prima voor een zaterdagavond op de bank!
christophe
Leonardo zet opnieuw een glansprestatie neer. Het verhaal is nu en dan wat ver gezocht. Om te volgen moet je goed uitgeslapen zijn. De special effects zijn wél de moeite waard. Geef de film een kans als je wel wat fictie tussen de boterham lust. Neem een andere als je absoluut een hekel hebt aan onrealistische en ingewikkelde films!
Anoniem
Prachtige film, mooie shots, goede acteurs en een goed verhaal.
Je moet inderdaad je kop er wel bijhouden, maar als je een normale intelligentie hebt is deze film prima te volgen.
Wij hebben in ieder geval een topavond gehad en deze film zullen we in positieve zin niet snel vergeten.
Ingrid
Ik kon niet opbrengen de film af te kijken. Fictief verhaal en een erg rommelig begin. Casting top!
Ellen
Ik vond het een verrassende film die nog een tijdje blijft hangen. Wat is een droom en wat is nou echt en waar kijk je naar. Ik ben nooit zo gecharmeerd van diCaprio maar hij dit deed hij meesterlijk.
Joyce
Een heel origineel verhaal. In het begin moet jij wel duidelijk opletten. Er is veel dialoog-werk.
Het middenstuk is geweldig en het eind een echte mind-f***ker.
carina
Spannende film waar je constant je hoofd bij moet houden.
Jacklyn
Je moet goed je hersens erbij houden maar dan krijg je ook wat. Magnifiek en meesterlijk hoe de niveaus met elkaar verbonden zijn. Mooie film.
Rick
Echt een geweldige film met goede effecten en supergeluid.
Een echte aanrader om te zien.
Wel goed opletten in welk droomniveau je bent.
Kijk ook eens naar de film BRAINSTORM uit de 70er jaren.
Gaat ook over dit onderwerp maar dan weer heel anders.
Olaf
Het verhaal is een beetje ingewikkeld, en daardoor onduidelijk, maar verder is het een prachtige film en zeker een aanrader.
DAAN
Te ingewikkeld voor mij, Hou totaal niet van films om echt over na te denken wat ze nou precies aan het doen zijn. Grote verhalen over gehoord maar ik vond het geen topfilm, Het krijgt wel een 7 voor een goed eind!
Anoniem
1 woord , GRANDIOOS!!
Anoniem
Dit is een goede film. Wel een beetje ingewikkeld. Dus je moet heel goed opletten. Vooral in het begin. Zeker een aanrader voor mensen die willen nadenken tijdens een film.
Anoniem
Zeer goede film, maar je moet er wel met je verstand bij blijven anders kan je het niet meer volgen.
lucas
Leuke film, blijft boeiend tot einde
Marcel
Deze film is VET! Heb hem nu al 2x gezien. Koppie erbij houden en laat je vooral lekker meeslepen. Echt een topper dit! Goed acteerwerk ook.
Anoniem
Dit is echt een topfilm. Erg spannend en met een verrassend eind. Goed, je moet er wel een beetje met je hoofd bijblijven en een beetje abstract kunnen denken ;-)
Anoniem
Erg aardige film. Je zou hem alleen al moeten zien om erover mee te kunnen praten. Door de verschillende lagen van werkelijkheid is het niet altijd duidelijk "waar" je je bevindt. Het eind is hiervan ook een goed voorbeeld.
Anoniem
Geniale film! Zeer bijzonder verhaal, een film zoals geen enkele anders. Een dikke vette tien!
Anoniem
Had een hele hoge pet op van deze film en viel me dus zwaar tegen... Erg verwarrend. Jammer, want de acteurs zijn A toppers
Anoniem
Een heel goede film. Geniaal bedacht en spannend tot op het laatste moment! Een echte aanrader!
Anoniem
Goede film. je moet wel je aandacht erbij houden want voor je het weet ben je de draad kwijt.
Anoniem
Een heerlijke film voor liefhebbers van een mix van The Matrix, Da Vinci Code met een vleugje James Bond.
Blijf wel bij de les, want het verhaal gaat (zeker in het begin) erg snel. De film is aan het einde wel wat vlot afgemaakt, maar evengoed veel meer dan de moeite waard om eens te bekijken.
Wij hebben genoten!
Anoniem
Een wat moeilijke film qua verhaallijn; wel heel spannend als je het bij kan houden. Echt een Hollywood film; heb je zo'n fantastische techniek om in elkaars droom te kruipen, en in plaats van de wonderen van de psyche te ontdekken, alleen maar explosies en machtsmisbruik.
dieter
super filmpje, ik kon niet stoppen met kijken. Verhaal is zeer bijzonder, heel intrigerend.
Anoniem
Veel actie maar wel met een verhaal, einde is een beetje flauw. Maar zeker de moeite waard.
Anoniem
Superfilm, goed plot. Je moet wel je aandacht er vanaf het begin goed bijhouden. Wel een beetje absurde actie scenes, maar het verhaal (een gedachte stelen of juist planten) is natuurlijk ook een beetje absurd. Vind je "the incredible story of benjamin button" leuk, dat vind je dit ook leuk.
Anoniem
Prima film, goed verhaal maar je moet er wel bij blijven want voor je het weet is het verschil tussen realiteit en dromen verdwenen.
Dirk Jan
Waanzinnig verhaal, een echte brain-teaser. Beetje in de gedachtelijn van The Matrix (eerste deel). Je weet niet waar en hoe het gaat eindigen en zo blijft het, heerlijk!
Anoniem
Heel goede film. Harstikke handig, zo vanaf de bank bestellen. Hoef ik niet door de sneeuw. Dit is zeker een TOP film.
Sarah
Echt een super film. Je mag wel geen 2 minuten wegkijken of je kan niet meer volgen. Inhoud en cast zijn ook heel goed. Kortom, een echte aanrader!
sonia
Top film is absoluut een aanrader.
Anoniem
Geweldige film, een van de betere van het laatste jaar. Heerlijk ingewikkeld verhaal waardoor je er goed in moet zitten om bij te blijven. Di Caprio wordt steeds beter!
car
Ik heb genoten van deze film. Je moet wel goed blijven opletten anders raak je de draad kwijt wat soms moeilijk was aangezien het een beetje langdradig werd. Maar neemt niet weg dat het zeker de moeite waard is om te kijken. Goed verhaal met onverwachte wendingen.
Anoniem
Coole film, waarbij je letterlijk en figuurlijk wakker moet blijven! Zeker de moeite waard!!!!!
Gijs
Vanaf het begin twijfel je over de echtheid van het bestaan van de niveaus in de film en of de laag die aangeduid wordt als werkelijkheid wel echt is.
Inception is zo'n film die je laat nadenken van begin tot eind. Elk detail is belangrijk aangezien dit een aanwijzing geeft of kan zijn over wie deze realiteit beheerst.

Voor mij, een dikke 9 :)
Anoniem
Een "must see".. Goed verhaal, prachtige effects. Om te smullen.
Anoniem
Een hele goede film met een goed verhaal over dromen en realiteit. Het zelfde thema als The Matrix maar dan anders en origineel uitgewerkt. Een film met een diepere laag en heel spannend. Mooie beelden. Het einde is mooi en laat alle vragen open.
Arie
Geweldig mooie thriller! Ik zat de hele tijd op het puntje van mijn stoel en kon erg genieten op de manier hoe ze met de gedachte om gingen. Echt een aanrader.
Sven
Je hoort dat ie goed is en dat is ie ook zeker. Af en toe even opletten om erbij te blijven maar het verhaal is ijzersterk, geweldige prestatie weer van Leonardo.
Bianca
We hadden ons veel van deze film voorgesteld, maar we moesten ons moeite doen om niet op fast forward te drukken...Leonardo acteert goed, maar daar is ook alles meegezegd. Ook de special effects waren leuk, maar duurden te lang.
Paul
Een spannend en heel snel verhaal. Het gegeven dat je je droomwereld technisch kan bereiken fascineert. Goed acteerwerk. Huurperiode van 1 dag is gewoon te kort als je moet werken.
Anoniem
Leuke film met een beetje een onduidelijk begin waar je ff doorheen moet maar na een minuut of 20 begint alles duidelijk te worden en neemt het verhaal een schitterende wending. Een echte aanrader met een einde waar je nog ff achter blijft nagenieten .
Anoniem
Fijne film om te huren. Goed verhaal en goed geacteerd. Bij mij alleen een groot vraagteken aan het einde, let op het tolletje in de wc en de kinderen aan het einde en misschien begrijp je wat ik bedoel.
Maarten
Goed in elkaar gezette film, spannend, en origineel verhaal!
Anoniem
Deze film is echt een aanrader. Je moet wel goed bij de les blijven. Hij is namelijk redelijk complex opgezet, maar daardoor ook weer juist enorm interessant. Het laatste shot is ook een heerlijke naprater. Ik hoop dat er een tweede deel komt. Acteurs zijn uiteraard erg goed.
Anoniem
Als droom en werkelijkheid moeilijk te onderscheiden zijn dan is deze film het bewijs daarvan. Goed geacteerd, mooie actie!
nurdan
Bgein van de film krijg je wel hoofdpijn van alle vragen in je hoofd. Een moeilijk film om te begrijpen, maar dat maakt het zo spannend en mysterieus. Het heeft een duidelijke motief en zet je flink aan het denken.
Sandra
Het idee waarop deze film is gebaseerd - het menselijke onderbewustzijn manipuleren - doet naar mijn mening veel denken aan The Matrix. Alleen is deze film lang niet zo sterk, origineel en niet goed te volgen. Best de moeite waard om te kijken maar heb wel eens sterkere films van dit genre gezien.
Francis
Wat een film! Fantastisch en zo weird! Redelijke mindf#ck. Maar je moet deze gezien hebben, goed verhaal en goed geacteerd!
Anoniem
Briljant, bizar verhaal! Zet je aan het denken! Geweldig spel van alle acteurs. Superspannend met ook een dramatische maar mooie lovestory. Kortom: Must see!
loading