Battle of Passchendaele (2008) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. November 1917. Na vier maanden van keiharde gevechten tegen de Duitsers weten de Canadese troepen het...
Battle of Passchendaele

Battle of Passchendaele

Actie Oorlog Drama
Taal: Engels Jaar: 2008 Duur: 1 u 50 min

November 1917. Na vier maanden van keiharde gevechten tegen de Duitsers weten de Canadese troepen het Belgische stadje Passchendaele in te nemen. De strijd die daarvoor geleverd werd, staat tegenwoordig symbool voor zowel de ongelooflijke gruwel als de heldenmoed die de Eerste Wereldoorlog kenmerkten. Regisseur Paul Gross, wiens grootvader de Slag om Passchendael als Canadees soldaat meemaakte, heeft met deze film een indrukwekkende reconstructie gemaakt van de brute veldslag. Zijn film vertelt dit verhaal door de ogen van de jonge sergeant Michael Dunne, die naar het front reist om aan de zijde van zijn zwager te vechten. De oorlogsgruwel die deze mannen meemaken, zal hun verdere levens tekenen ...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Battle of Passchendaele aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Een prachtige film die de gruwelen van de loopgravenoorlog laat zien in al zijn naaktheid! Daarnaast loopt een fraai liefdesverhaal vol ontroering. Erg mooi!

Reviews

Vicky
Prachtige film over liefde en oorlog , realistisch en hard maar ook met zijn momenten van heerlijke romantiek . Hoe de sergeant zijn leven wil op het spel zetten uit liefde voor de zus van een koppig broertje dat toch desondanks zijn astma het leger in weet te geraken . Naar het einde toe zijn de gruwel taferelen zo pakkend dat men het gevoel krijgt aanwezig te zijn in een onbekende wereld vol horror , dood , oorlog kortom . De film komt een beetje langzaam op gang maar naarmate de film verder gaat ontstaat meer en meer een gevoel door de film , wie empathisch is ingesteld zal ontroerd zijn door deze kanjer van een film met acteurs en actrice's die zich voor honderd procent in hun rol plaatsen . TOP !!! Een aanrader voor gezin of als je een avondje niet weet wat te kijken !!
Delionson
Niet echt top beetje een traag verhaal, had liever meer oorlog minder slechte drama.
loading