De Hel van '63 (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst...
De Hel van '63

De Hel van '63

Drama Nederlandstalig
Taal: Nederlands Jaar: 2009 Duur: 1 u 44 min

Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die aan de start verschijnen bevinden zich soldaat Henk Brenninkmeier, boerenzoon Sjoerd Lelkama, arbeider Kees Bartels en verpleegkundige Annemiek. Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om De Hel van '63 aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
Stereo 16:9
Johan
Prachtige film. Dat Fries is wel iets heel speciaal. Vind het heel grappig. Indrukwekkende film. Echt een ode aan de schaatsers! Zulke films mogen er wel meer zijn. Ook heel goede acteurs trouwens. Een film vol afwisseling. Drama, romantiek, avontuur, spanning.

Reviews

Anoniem
Het was mijn eerste huurfilm online bij meJane.com en ik moet zeggen: voor Nederlandse begrippen is het best een goede film met een boeiende verhaallijn. Ook goed dat men de Friese teksten ondertiteld heeft. Toch een paar kleine kanttekeningen: hoofdrolspeler Chris Zegers die het personage Kees vertolkt had eigenlijk speciaal voor de film naar de kapper gemogen. Het verhaal speelt zich namelijk af in begin 1963 en bestonden er nog geen langharige kapsels, omdat The Beatles pas later dat jaar doorbraken. En dezelfde Kees die na een werkelijk slopende tocht der tochten rennend door het ziekenhuis gaat op zoek naar zijn vriendin en pasgeboren zoontje. Een beetje ongeloofwaardig derhalve. Maar 3,5 ster lijkt me verder meer dan terecht.
bert
We hebben met plezier deze film bekeken, vond de film niet heel spannend maar wel leuke film om met z'n tweeën of met de familie te kijken. Als je het zelf niet meegemaakt hebt, is het best een leuke leerzame film. Het is zeker een aanrader voor iedereen.
Johan
Welke hel, een paar mannen die over het ijs glijden... Moet daar ook al een film overgemaakt worden? Die mensen doen zo moeilijk. Zeuren over kou, dan moet je binnen blijven en dan niet over een hel beginnen, maar bij de kachel blijven en niet klagen. Bah bah.
Mariska
Ik heb met plezier deze film bekeken, vond de film erg spannend en zal hem zeker aanraden bij familie en vrienden. Het acteerwerk vond ik erg goed, boven mijn verwachting zelfs. Ik heb nooit geweten dat het er destijds zo aan toe is gegaan, de film was daarmee dus ook erg leerzaam. Zeker een aanrader voor iedereen.
Mari
De hel van 1963. Zeker kijken, waarbij de wil van overwinnen centraal zal staan.
loading