Lion (2016) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Als 5-jarig jongetje komt Saroo Bierley per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver...
Lion

Lion

Drama
Taal: Engels Jaar: 2016 Duur: 1 u 54 min

Als 5-jarig jongetje komt Saroo Bierley per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Lion aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Gerard
Een prachtig verhaal en erg ontroerend zeker wanneer je beseft dat het waar gebeurd is en er nog steeds heel veel kinderen in India zoek raken. Het verhaal is zeer goed geacteerd en komt geloofwaardig over samen met de beelden van het harde straatleven in India. De film gaat over adoptie, liefde, verlies en het nooit kwijtraken van je wortels. Ik had tranen in mijn ogen bij slot van deze film. Een aanrader!
loading