IP Man (2008) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de jaren 30 in Fuoshan (China). Ip Man wordt door de hele stad bewonderd om...
IP Man

IP Man

Actie Martial Arts
Taal: Chinees Jaar: 2008 Duur: 1 u 42 min

Een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in de jaren 30 in Fuoshan (China). Ip Man wordt door de hele stad bewonderd om zijn vechttechnieken en zijn integere levenswijze. Hij neemt als enige meester in de stad geen leerlingen aan en leeft een rustig, gelukkig leven. Wanneer de invasie van Japan een einde maakt aan zijn gelukzalige leven en het leven van al zijn stadsgenoten verandert de zaak. Een Japanse generaal daagt de verschillende meesters uit het stadje uit tot een gevecht. Ip Man is terughoudend en vindt het belangrijker om zijn gezin te onderhouden. Zijn houding verandert wanneer blijkt dat sommige gevechten tot de dood gaan...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om IP Man aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Dewika
Heel mooi verhaal en zo intrigerend, dat ik na het verhaal meer ben gaan opzoeken over de gebruikte vechtkunst en de hoofdrolspeler in werkelijkheid.

Reviews

Anoniem
Deze film heeft een goede verhaallijn, mooie vechtscenes en is spannend tot het eind. Zeer de moeite waard voor mensen die van vechtfilms houden.
Dirk Jan
Het verhaal is indrukwekkend, mede vanwege de historiciteit maakt het een aangrijpend en mooi verhaal. Als je een beetje van Martial Arts houdt en van een goed verhaal: aanrader!
loading