The Berlin Wall - Escape to Freedom (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Berlin Wall: Escape to Freedom vertelt de verhalen van dappere Oost- Duitsers die, in hun hang...
The Berlin Wall - Escape to Freedom

The Berlin Wall - Escape to Freedom

Documentaire
Taal: Duits Jaar: 2009 Duur: 51 min

Berlin Wall: Escape to Freedom vertelt de verhalen van dappere Oost- Duitsers die, in hun hang naar vrijheid, de confrontatie met de autoriteiten én de Berlijnse Muur durfden aan te gaan. Van tunnels onder de Muur door tot het smokkelen van vluchtelingen in de achterbak van de auto tot vluchtroutes over de Muur heen; de film toont in detail verschillende sensationele vluchtverhalen. De kijker wordt meegenomen naar het hart van de Dodenstrip - een bewapende zone naast de Muur vol met prikkeldraad, mijnen, honden, tankvallen en bewapende bewakers. De autoriteiten leerden van elke ontsnapping en maakten de Muur steeds weer sterker en moeilijker om te overwinnen. Uiteindelijk viel de Muur, die in 28 jaar zo versterkt was, in één ongelofelijke nacht. Toch is de verdeling tussen oost en west, waardoor zo velen zo lang van elkaar gescheiden waren, ook in het moderne Berlijn nog steeds voelbaar.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Berlin Wall - Escape to Freedom aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
The Berlin Wall - Escape to Freedom was een zeer interessante documentaire.

Ik ben vorige zomer naar Berlijn geweest en heb daar een aantal monumenten en musea bezocht over de Tweede Wereldoorlog en de Muur. Sommige dingen wist ik nog niet of waren nog niet duidelijk, die goed werden uitgelegd in de docu.

Er wordt met duidelijke animaties uitgelegd waar de muur uit bestond, hoe hij is gebouwd en ook waarom. Maar er zijn ook een paar van de vele ontsnappingspogingen te zien.

Het zijn niet alleen foto's, maar ook bewegend beeld.
Ik vond dat de docu snel was afgelopen, ik had er graag meer van willen zien. Maar het is een boeiende en duidelijke documentaire.
loading