Knowing (2009) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Tijdens het schoolfeest opent de directrice een tijdscapsule met berichten die 50 jaar eerder door leerlingen geschreven...
Knowing

Knowing

Actie Sciencefiction
Taal: Engels Jaar: 2009 Duur: 1 u 56 min

Tijdens het schoolfeest opent de directrice een tijdscapsule met berichten die 50 jaar eerder door leerlingen geschreven werden. De boodschap die de kleine Caleb in handen krijgt, slaat nergens op. Een papier vol cijfers in willekeurige volgorde. Geamuseerd tracht zijn vader Ted het document te ontcijferen. Tot hij ontdekt dat elke reeks getallen verwijst naar het exacte tijdstip en het aantal slachtoffers van een recente catastrofe. Tot zijn afgrijzen blijken de laatste drie cijferreeksen rampen te voorspellen. Een ijzingwekkende race tegen de klok begint...

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om Knowing aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Nicole
Een supermooie en emotionele film. Ik vind dit zelf een van de top-films van Nicolas Cage. Nicolas Cage als Ted, en de kleine acteur Chandler Canterbury als Caleb zetten beiden in deze film een erg goede rol neer als vader en zoon. In deze film zitten bijna alle genres verwerkt, thriller, actie, drama, rampen en s.fiction dit brengt deze film op een hoog niveau en de spanning blijft van begin tot het einde erin zitten. Na 50 jaar wordt er een begraven tijdcapsule geopend met daarin de tekeningen van de leerlingen van 50 jaar terug, de jonge Caleb krijgt als enige een blaadje met allemaal cijfers erop. Per toeval ontdekt de vader van Caleb, Ted, dat het niet gaat om willekeurige cijfers maar dat ze een toekomstvoorspelling zijn. Door dit te ontcijferen komen hij en zijn zoontje in een race tegen de klok terecht. Het einde van de film (ongeveer de laatste 15 min.) is zowel erg ontroerend, onverwachts en toch ook weer schitterend! Ik heb deze film voor de tweede keer gekeken en ik vond heb weer helemaal top! De producer Alex Proyas heeft ook o.a de film I, Robot met Will Smith geregisseerd. (Bedankt meJane.com voor deze waanzinnige 1 euro topper!!)

Reviews

Gerard
Nicolas een goede acteur lees ik hieronder. Pfffffff heel de film moeilijk kijken, daar is hij goed in ja. Idiote opdrachten van de regisseur opvolgen ook ws. Totaal onlogisch gedrag naar zijn omgeving en met name naar zijn eigen zoontje maken het verhaal storend ongeloofwaardig. Maar goed, hieronder ziet u wat de liefhebber van Amerikaanse films er van vindt. Is u ook een liefhebber? Vooral kijken dan. Houdt u meer van echt en geloofwaardig acteerwerk en script? Niet kijken dan.
Anoniem
Gave film. Boeiend van begin tot eind.
Harry
Inderdaad een nieuw verhaal. Maar een fantastische acteerrol wordt hier neergezet door Nicolas C. Hij laat maar weer zien dat hij een prima allround-acteur is... Van harde actie naar drama/thriller-genre.
Het is wel leuk dat in zijn eerdere film City of Angels de mannen op het strand stonden en hier staan ze in het bos???? Grappig.
Prima avondvullende film... Nog aardige spannende momenten maar wel een beetje zoetsappig einde... Gewoon kijken dus.
Coen en Nelly
De film heeft een origineel verhaal. Ikzelf vond het een hele goede film, mijn partner vond hem wat langdradig, maar daar had ik totaal geen last van.
De rampspoed is prachtig in beeld gebracht, en de acteurs zijn geloofwaardig, maar Nicholas Cage is dan ook (bijna) altijd steengoed.
Voor mij dus een aanrader, voor mijn vrouw minder.
Maar die houdt sowieso niet zo van Science-fiction.
Al met al van mij een dikke voldoende.
Anoniem
Een verrassende film, van begin tot eind het puntje van je stoel vasthoudend. Nicolas Cage is en blijft mijn man; hij is een man die gevoel, emoties en drama goed neerzet. Het verhaal in deze film is verrassend en goed in elkaar gezet. De rampenscènes meesterlijk en door het geheel niet helemaal te voorspellen zoals vaak bij andere films wel is. Ik vond het een topfilm met klasse en heb ervan genoten.
Jan
Een mooie meeslepende film in actie, spanning en een tikkeltje emotie. Dit alles mooi verwerkt door de film heen. Ook de acteerprestaties zijn uitmuntend en de geloofwaardig makende verhaallijn is tot het eind indrukwekkend met een verrassend einde. Uitmuntend een film die je moet kijken en weten! (Knowing).
Aad
Hele goede film, een aanrader.
Gilbert
SUPER FILM erg goed en zeer spannend.
Heel goed verhaal.

Ronald
Deze film houdt tijdens het hele verhaal de spanning goed vast en je blijft je afvragen wat er in de volgende stap gaat gebeuren. Het is wel een beetje een zwarte film met een hoopvol randje. Sommige scènes grepen me aan terwijl het thema nogal vergezocht is. Concluderend zou ik deze film een 7 geven. Leuk om te kijken.
Anoniem
Ik vind het een vermakelijke film die wel de juiste spanning met zich meebrengt.
Nicolas Cage staat wat mij betreft weer als de beste. Het verhaal is goed, laat hier en daar wel wat gaten zien, maar het heeft mij meegesleept.
De special effects zijn goed. De jonge acteur Chandler Canterbury doet het ook goed.
Voor een avondje vermaak zou ik zeggen. kijken.
Van mij krijgt de film een 7
Anita
Zoals altijd speelt Nicolas Cage ook hierin weer een bijzondere, zeer geloofwaardige rol. De film neemt je mee in het ontrafelen van een mysterie en in een gestaag tempo word je deelgenoot gemaakt van de emoties van de hoofdrolspelers als het mysterie zich ontvouwt. Tegen het einde van de film is er een redelijk verrassende ontwikkeling die m.i. het voorgaande deel helaas geen eer aandoet, maar daarna herstelt de film zich weer in de verwachte verhaallijn. Mooie effecten en heel spannende momenten maken deze film tot een topper in zijn soort. Ik heb bijna de hele film op de punt van mijn stoel bekeken.
Johan
Een knappe film met mooie special effects. Het blijft boeiend en opbouwend. Het verhaal is door knappe scenes en dialogen heel bijzonder. Het einde was wel verrassend maar heel aanvaardbaar in de lijn van de film. Nicolas Cage kan alle genres aan en dat bewijst hij ook weer in deze movie. Een onderhoudende film die je moet bekijken.
Tony
Nicolas Cage is en blijft een goede acteur. Film is een aanrader, tempo is goed, verhaal blijft boeiend. Het is in de line met andere rampenfilms, maar deze is absoluut subtieler.
Erna
Een prachtige film, spannend en realistisch. Als je van paranormale zaken houdt is dit een aanrader.
Het verhaal zit goed in elkaar.
Ook geschikt voor de wat jongere kijkers, geen schokkende scenes.
Een aanrader voor een saaie zondagmiddag.
Elkan
Topfilm. Goed geacteerd en zeker geen voorspelbaar einde. Ik had dit niet verwacht. Echt kijken!!
Dimitri
Goeie film, goed verhaal soms best spannend, alleen jammer van het einde, een beetje over the top.
henry
Beetje nep, maar wel een goed verhaal.
Frida
Een topfilm, waarbij de kijker wordt mee genomen in onze dagelijkse wereld van nu, met een blik in onze mogelijke toekomst. Ik had na deze film een wouw gevoel en tevens ook veel vragen..
ayse
vondt het meevallen een beetje nep
jaap
geniaal goed
Anoniem
Aanrader!
Anoniem
Fantastische film, zeker een aanrader.
loading