The Good Shepherd (2004) kijken? Stream nu films op mejane.com met gratis specials. Priester Daniel Clemens weet als geen ander de media te bespelen. Zijn public relations en zakelijk instinct...
The Good Shepherd

The Good Shepherd

Thriller Drama Speelfilm
Taal: Engels Jaar: 2004 Duur: 1 u 28 min

Priester Daniel Clemens weet als geen ander de media te bespelen. Zijn public relations en zakelijk instinct hebben geen windeieren voor de Katholieke Kerk gelegd. Hij wordt ingeschakeld om de media-aandacht te bedwingen bij een moordzaak waar priester Andrews bij betrokken lijkt. Overtuigd van Andrews onschuld, neemt hij diens parochie over en bundelt hij krachten met een ex-vriendin die nu een prime time TV-journaliste is. Andrews pleegt zelfmoord, maar Clemens blijft overtuigd van zijn onschuld. Hij ontdekt een eindeloos spoor van corruptie en bedrog, dat hem weer naar de Katholieke Kerk leidt. Hij wordt opnieuw met zijn geloof geconfronteerd. Althans met datgene wat er nog van rest.

Het is helaas niet meer mogelijk om deze film te kijken. De leverancier van deze film heeft het recht om The Good Shepherd aan te bieden ingetrokken. Het kan zijn dat de film op een later moment wel weer kan worden aangeboden.
NL Stereo 16:9
Anoniem
Intrigerende film met een spannende ontknoping, die afspeelt in een R.K. parochie tussen hun priesters, leidinggevenden en parochianen. Het is een ouderwetse film, die een weinig spiritueel beeld geeft van wat katholieken beweegt zich gelovig te noemen en actief deel te nemen in die kerk. Het biechtgeheim speelt een cruciale rol in de film, zoals dit geheim door de eeuwen geleid heeft tot het vermoorden van priesters, die vasthielden aan deze zwijgplicht. Door dit thema krijgt de film een diepere lading en is daarom filosofisch interessant. Ik geef de film daarom een 7. Aardige film voor filmhuis-liefhebbers.

Reviews

Anoniem
Dit is een aardige film, niet supergoed. Christian Slater is zoals altijd wel een goede acteur. De film oogt vrij ouderwets al komt er wel een mobiele telefoon in voor. Het is eigenlijk een klassiek 'who did it?' verhaal. Het gaat om de vraag: wie is de moordenaar? En het is niet makkelijk om te bedenken wie de moordenaar is, wat dat betreft is het een geslaagde film; het is niet zo voorspelbaar. Sommige karakters in de film worden niet goed uitgewerkt, en komen meer als typetjes over. Er blijven na de film ook nog wel een paar vragen onbeantwoord.
Alexander
The Good Shepherd (2004) is een ietwat ouderwetse, rustige en realistische Canadese thriller van Lewin Webb. De prent heeft het niveau van een degelijk gemaakte low budget TV-film, maar is op geen enkel vlak spectaculair of opvallend. Het interessante verhaal speelt zich af in het milieu van de geestelijkheid en geeft ons een weinig flatteus beeld van de katholieke kerk. Christian Slater zet een geloofwaardige 'Daniel Clemens' neer en ook al de andere acteurs (o.a. Molly Parker en Stephen Rea) leveren overtuigende acteerprestaties. Deze film is niks wereldschokkends, maar is beslist leuk om eens te bekijken. Het belangrijkste minpunt vind ik, dat het verhaal veel te braaf verfilmd is.
loading