The Reader online kijken / downloaden
Online thuis films en series kijken!
Sluiten
The Reader
| Meer

The Reader

Gemiddelde waardering:
Wil je zelf een review schrijven? Log dan eerst in op de website!
Delen op Facebook
28-02-2016 - Jan

Hele mooie film, het is een meeslepend verhaal. Er wordt geschreven over verwarring aan het begin van de film. Bij mij begon de verwarring juist gaandeweg de film. Ook aan het einde van de film bleef ik met vraagtekens zitten, Over de gebeurtenissen. Dit maakte de film voor mij nog leuker omdat je in gedachten de film nog eens terugspoeld om antwoorden te vinden.
eens of oneens?
(0)
(1)
Delen op Facebook
16-06-2014 - Harry

Prachtige film. Kruipt onder je huid. Met name Kate Winslet is geweldig. Zoals ook de overige acteurs. Het begin is wat verwarrend, maar uiteindelijk heb je door dat er een jonge en een oudere 'Michael' is. Het verhaal is zeer verrassend, Maar 'Hannah' doet het geweldig. Echt een aanrader voor wie van echt goed doordacht drama houdt.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
08-04-2013 - Robby

Prachtige film, briljant gespeeld door de acteurs. Het begin is een beetje verwarrend, waardoor het even duurt voordat je in het verhaal komt. Als je er eenmaal inzit, dan boeit het tragische verhaal tot het einde. Wel een lange zit, maar absoluut de moeite waard.
eens of oneens?
(1)
(0)
Delen op Facebook
15-02-2013 - Zakia

Prachtige en ontroerende film. Een onschuldige romance met invloed op vele mensenlevens. Verrassende wending van het plot, vrij snel aan het begin van de film. De invloed Tweede Wereldoorlog wordt kort en krachtig neergezet. De film kan heel goed meerdere keren bekeken worden, omdat dan pas veel dingen uit het begin van de film duidelijk worden. Deze film krijgt van mij een 9.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
22-11-2012 - Daphne

Ontzettend mooie film. Geboeid van begin tot en met het einde. Hoofdrolspelers acteren geweldig. Aan het begin vond ik het wat verwarrend door de flashbacks, maar als eenmaal het kwartje valt, is het een prachtige film. Het tempo van de film ligt niet erg hoog, maar dat is in dit geval niet storend. Een absolute aanrader. De film krijgt van mij een 8.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
29-06-2012 - Rob

Wat een mooie, boeiende film. Wat kan een eerste jeugdliefde veel impact hebben en houden op je verdere leven. Wil eigenlijk niet te veel vertellen, gewoon kijken!
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
24-06-2012 - Esther

Een mooi aangrijpend verhaal dat je meeneemt van begin tot eind. Het acteerwerk is prachtig gedaan en de rollen zijn goed gecast. WOII bekeken vanuit een ander oogpunt dan in vele andere flms. De film laat je nadenken over vele zaken. Ik zou de film vaker willen kijken om meer duidelijkheid te krijgen, al weet ik niet of dat zo werkt. Nogmaals, een hele goede film. Van mij krijgt hij een dikke 9
eens of oneens?
(0)
(1)
Delen op Facebook
16-06-2012 - gerline

Een prachtig mooie en intrigerende film. Een film die je van het begin tot het eind blijft boeien. Mooi dat er tijdflitsen zijn. Dat zorgt ervoor dat er een lijn in het verhaal blijft. Een film die je meeneemt in het verleden en ook in het heden. Vragen hoe mensen de WOII hebben ervaren worden zonder woorden beantwoord. Een aanrader. Ik geef daarom ook een 9 voor deze film!
eens of oneens?
(1)
(0)
Delen op Facebook
16-03-2012 - Marlike

Ik had het boek al gelezen, maar de film was nog mooier! Heel indrukwekend gespeeld. Een absolute aanrader.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
25-01-2012 - Marc

Voor het eerst een film bekeken via Movie MAX Online en dat was deze Eurotopper. Hele mooie en aangrijpende film met pakkende flashbacks van verleden naar heden en andersom. Voor een eerste kennismaking een mooie film voor een mooi bedrag. Ga zeker nog eens een film kijken.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
18-01-2012 - Nicole

Een mooie aangrijpende film, die je ook weer laat herrinneren over de tweede wereldoorlog, wat er met de joden gebeurd is. Kate Winslet zet in deze film een prachtige rol neer. De film begint als een romam, maar krijgt ongeveer halverwege een plotselinge wending, mooi verfilmd, emotioneel verhaal met toch ook wel aangrijpende beelden. Geweldige film om te kijken al helemaal als 1 Eurotopper!!!!
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
15-01-2012 - Peter

Deze wat trage, maar intrigerende film zet WO II in een bijzonder goed/fout perspectief. Het thema 'in hoeverre ben je schuldig/strafbaar voor wat je deed in de oorlog?' speelt een belangrijke rol. De film laat je nadenken over de verschillende generaties in en na de oorlog, hoewel de rol van de jongste generatie (dochter Sophie) voor mij nogal nutteloos lijkt. De vraag of en hoe de relatie tussen Hanna en Michael blijft, blijft spannend. De vele verschillende tijden/flashbacks maken de film niet altijd even eenvoudig te volgen. En Michael lijkt wel wat erg jong en naïef voor zijn rol. Voor één euro prima te kijken...
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
15-01-2012 - Odet

Wat een mooie aangrijpende film. Een zeer bijzonder verhaal met de nodige 'issues', echter zonder oordeel gefilmd. Schitterend gespeeld door Kate Winslet, maar ook door de overige hoofdrolspelers. Van begin tot het eind ben ik geboeid geweest. Zeker een die je moet zien.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
14-01-2012 - Louis

Interessante film met een doordacht scenario en zeker door de hoofdrolspelers overtuigend neergezet. De grauwheid van eerste naoorlogse jaren komen goed tot uiting. Het dilemma van wet, moraliteit en gerechtigheid wordt goed uitgewerkt en de door Hanna gestelde vraag geeft hiermee de kernvraag voor ieder zelf. Het had alleen wel in de Duitse taal gemogen, denk dat het hiermee nog sterker zou zijn geweest. Conclusie, mooie film om 's avonds laat eens rustig naar te kijken.
eens of oneens?
(0)
(0)
Delen op Facebook
27-12-2011 - Annemieke

Zo'n mooie film!! Alleen maakte Hanna in het begin al een fout eigenlijk wat niet helemaal correct is conform het rechtssysteem. Dat snapte ik dan niet echt. Zeer overtuigend neergezet.
eens of oneens?
(0)
(0)

Cast Kate Winslet, Ralph Fiennes, Jeanette Hain
Regie Stephen Daldry
Bandbreedte 1850Kbps
Beeldformaat 16:9
Geluid Stereo
Jaar 2008
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 01:58:51
Taal Engels
Waardering:
Categorie: Drama

Wanneer de jonge Duitse scholier Michael Berg op weg naar school ten val komt, wordt hij geholpen door tramconductrice Hanna. Ondanks dat zij tweemaal zo oud is als hij, raakt Michael volledig door haar geobsedeerd. Ze geven zich hartstochtelijk aan de liefde over en daarna leest hij haar telkens voor, het ene boek na het andere, de hele wereldliteratuur. Totdat Hanna van de ene op de andere dag verdwenen is. Wanneer Michael acht jaar later als jonge rechtenstudent het nazitribunaal observeert, staat hij plots tegenover Hanna in een heel andere setting. Hanna staat terecht voor een verschrikkelijk misdrijf, maar weigert zich te verdedigen. Dan realiseert Michael zich dat zijn jeugdliefde een geheim bewaakt dat zij als een grotere schande ziet dan moord.

Bewaar deze film bij je favorieten
Tip iemand over deze film!
De tip bestaat uit de titel, omschrijving, een afbeelding van
de cover en een link naar de film.